Förbered dig inför din flyttstädning i Stockholm

Att städa sin bostad inför en flytt är en uppgift som kan vara en tidsödande process, vilket gör att det kan vara svårt att hinna eller orka med att göra detta. Om din ekonomiska situation tillåter att du anlitar en städfirma för uppdraget, kan du spara en hel del tid och bekymmer genom att göra detta. Det finns flera företag som ägnar sig åt att utföra flyttstädning i Stockholm. För att anlita rätt företag behöver du känna till dina egna behov och även göra viss efterforskning om de olika städföretagens rykten och specialiteter.

Utvärdera ditt behov av flyttstädning i Stockholm

Det första steget till en lyckad flyttstädning i Stockholm är att du gör en utvärdering av dina städbehov. Du kan till exempel välja att enbart låta städfirman utföra de svårare delarna av flyttstädningen, såsom köket och badrummet. Vissa familjer och individer väljer istället att låta den valda städfirman städa varje vrå av bostaden. Du behöver även besluta huruvida du behöver köpa tjänster som vanligtvis inte inkluderas i en flyttstädning, till exempel fönstertvätt. Många städföretag städar nämligen inte fönstren, eftersom de inte vill orsaka skada på dessa.

Nästa steg är att beräkna hur lång tid det kommer ta att städa din bostad. De flesta städfirmor kommer fråga dig hur stor din bostad är, hur många sovrum och badrum den har, samt hur din vanliga städrutin ser ut. En sovrum och ett badrum tar vanligtvis ungefär två och en halv timme att städa, medan köket tar ytterligare 1-2 timmar. Om du inte har städat särskilt mycket på sistone, kan det ta längre tid än så. Genom att ha denna information till hands kan du enklare avgöra hur många städtimmar du behöver och hur många du har råd med.

Därefter tar du fram en budget, innan du börjar ringa potentiellt städfirmor. Du bör veta exakt hur mycket pengar du kan och vill spendera på städningen, eftersom du då enklare kan tacka nej till städföretag som har ett för högt pris för din plånbok. När du har en bestämd budget för jobbet vet du också vilka städtjänster du har råd att köpa.

Förbered dig inför din flyttstädning i Stockholm