Det finns tyg i alla material och färger, och alla har sin egen favorit. Människan har använts sig av tyg sedan tusentals år tillbaka, utan dem skulle vi vara helt näck! Eller kanske täckta med några stora palmblad… Vi har kläder i bekväma modeller och i färger som vi mår bra i att bära. Men inte bara personer klär sig i tyg. Från stunden man uppfann tyget som klädesplagg så börjades det att användas också för andra saker. Som bordsduken i vardagsrummet. Lakanen i sängen och gardinerna i fönsterna. Visst? Skulle en hemtrevlig stugas fönster se bra ut utan gardiner? Visst skulle det kännas lite ”naket”? Jo, precis så. Därför bör det inte fattas en gardin för något fönster.

Det första man ser

När man närmar sig hemmet, är en av de första sakerna man ser utifrån gardinerna som hänger i fönsterna, dessa ger huset ”klädsel”, samtidigt som de ger ett tillfälle att visas som en extension av din personlighet. Många uppskattar det minimalistiska och klassiska, kanske med en enda färg och/eller med neutrala mönster. Vissa drar sig till den mer extroverta stilen, med starka och levande färger, som gul-blommiga gardiner eller andra glada tyger. Andra föredrar endast en tät rullgardin eller persienn. Hur din stil än är, så visar dina gardiner vem du är. Om ögonen är själens fönster, så är gardinerna som ögonens färg. Att hitta gardiner som passar ens stil och hem är inte längre speciellt svårt i och med internets fram marsch beställer man gardiner online från Halens och får allt hemlevererat.

Säger en hel del om din personlighet

Döm inte en bok av omslagen. Just det. Man ska inte döma andra personer för hur de verkar vara på utsidan, men i det verkliga livet så är det inte alltid så. Sanningen är att utseendet säger ganska mycket om oss som personer, om ditt hus är fantastiskt på insidan, hur borde då dina fönster se ut från utsidan? Unika. Så, när det gäller gardiner, vad ska man välja? Välj det som passar med just dig som person.

  • Klassiskt: Neutrala, enfärgade gardiner i tyg med hög kvalité.
  • Färgglatt: Levande, klara, starka färger, ofta med unika tryck eller blommor.
  • Modernt: Beroende på modet, kan du hitta allt från surrealistiska till mörka mönster och modeller på gardiner.
Kläder till husets ögon