Har du tänkt på hur handtagen ser ut i ditt kök och badrum? Det är en liten men viktig detalj som kan få stor inverkan på inredningen i övrigt. En slät lucka eller låda får ett helt nytt utseende beroende på vilket handtag man väljer. Handtag kan mjuka upp strama och stela interiörer och ge liv till lackade och avskalade skåp och lådor i både badrum och kök. Det finns handtag som tillverkas i vackra naturmaterial och klassiska handtag som aldrig blir omoderna eller går ut tiden. Tidlösa handtag kan man använda i både retro och moderna hem.

Vita handtag

Vita handtag blir aldrig fel. Det är klassiskt och sobert med vita handtag och passar alla typer av personer och interiörer, inte bara strama och stela hem. I minimalistiska kök och badrum passar det utmärkt med vita handtag. Om du har ett modernt svart kök eller badrum passar det extra bra med vita handtag. De sticker ut och ger köket en extra touch av elegans och raffinering. Till gråa kök och badrum passar det också bra med vita handtag om man vill ha en mer originell framtoning. Vita handtag är enkla att få tag på och de finns i många olika storlekar.

Vilka material används till handtag?

Till kökshandtag och badrumshandtag används en rad olika material. Några av de vanligaste är zamak, rostfritt stål, aluminium, mässing och trä. Alla material har olika fördelar och karakteristik. På senare år har det även blivit väldigt populärt med handtag i läder. Ett handtag av läder ger en helt ny känsla till ditt kök. Rostfritt stål är känt för att vara mycket slitstarkt och tåligt och trä är ett material som blir vackrare med tiden. Förr i tiden var det vanligt med handtag som tillverkades av plast idag väljer färre och färre personer plasthandtag idag till kök eller badrum.

Handtag tillverkade av zamak

Du kanske undrar vad zamak är? Zamak är en legering som man behandlar för att få fram olika typer av utseenden. Många knoppar och handtag ser ut att vara tillverkade av krom, koppar, tenn eller andra material. I själva verket har ofta zamak används. Zamak är ett mycket hållbart material som passar perfekt till handtag i både kök och badrum. Givetvis används inte alltid zamak, det finns så klart handtag som tillverkas i både krom och koppar men ofta kostar de lite mer.

Vad tänka på när man väljer handtag?