Kvalitetsskor från Ecco

Ecco har funnits sedan 1963, företaget kommer ifrån Danmark, och utmärker sig på marknaden med sina otroligt bekväma och samtidigt snygga skor. Att få till den ultimata bekvämligheten och ändå kunna ge ut kollektion efter kollektion med bland annat snygga sandaler, ballerinaskor, vinterkängor och sportskor är riktigt bra. Ecco står för hög kvalitet på skor, att de är sköna och har bra dämpning. De tycker helt enkelt att livet är för kort för att ha på sig obekväma eller fula skor. Komfort och mode kan låta som lite av en oxymoron men sanningen är den att man faktiskt inte behöver kompromissa. Ecco har stått på modescenen länge nu och skornas innovativa design är en storfavorit bland många.

Naturen som inspiration

Ecco har ofta naturen som inspiration vid designen och tillverkningen av deras skor. Den naturliga rörelsen för foten försöker alltid återskapas så att gå i eccoskor ska kännas lika skönt som att gå barfota. Ecco tror även på ett ärligt förhållande med naturen och dess material. Den innovativa komforten står i fokus när målet är att eccoskor ska vara unika för varje fot. Eftersom foten alltid är den kroppsdel som kommer först så är det viktigt att den mår bra. Många tar inte hand om sina fötter ordentligt utan satsar hellre på skor som bara är snygga, men med Ecco så behöver man inte kompromissa. Man brukar dessutom känna sig som bäst när man har bekväma skor. Att de samtidigt är snygga och passar till många olika outfits är en definitiv bonus.

Drivkraften

Drivkraften som finns bakom teamet på Ecco är en blandning av traditionellt skomakeri och innovativa lösningar som ligger långt före andra skomärken. De har utvecklat en teknik som kallas Fluidform™ som får in PU direkt i mitten av skon utan att behöva öppna upp den. Efter nästan 30 år av forskning så har många smarta lösningar uppfunnits. Exempel på detta är bland annat dolda klackar och en ständigt förbättrad sula som gör att det är skönt för fötterna att gå, oavsett ifall det är en mils powerwalk eller att bara springa ned till affären. Strukturerna och nyanserna som kan hittas i naturen har även varit en stor drivkraft för Ecco.

Kvalitetsskor från Ecco