Att dra sig tillbaka från arbetet och njuta av tiden som pensionär, är för många en omställning som är svår att vänja sig vid. För andra är det lika naturligt som att äta. Oavsett hur man upplever förändringen är det vanligtvis betydligt mer tid man har att disponera under dagarna. En tid kan det vara skönt att luta sig tillbaka för att njuta av tillvaron och samla tankarna. Därefter är det ofta bra att komma igång med någonting annat. De som under sitt yrkesliv varit drivna inom projekt och verksamheter, tenderar i högre utsträckning att följa samma bana och starta upp företag. Andra vill förkovra sig i hobbys eller intressen man inte tidigare haft utrymme för i den utsträckning man skulle vilja ha. Träning hör till en av de aktiviteter som dock ofta får stryka på foten. Detta samtidigt som man vet hur viktigt träning är för att hålla sig igång och få kroppen att fungera.

Hitta din träningsform

Det finns en rad idrotter som fungerar utmärkt även när man kommer upp i högre ålder. Inom golf finns utövare som är långt över 80 år och en del som är betydligt äldre. Fördelen med golf som träningsform är att man som pensionär har tid att träna samt att man får en utmaning som kan anpassas helt och hållet utifrån egen smak. Den som vill ha bra träning kan med fördel bära sina klubbor och gå runt banan. Har man fysiska utmaningar kan en golfvagn eller en golfbil underlätta. Allt för att man skall kunna delta utifrån sina förutsättningar.

Efter en viss ålder kan man som pensionerad man gå från röd tee utan att tappa slag. I kombination med de handikappregler som finns i golf kan man tävla mot såväl yngre som äldre oavsett nivå. På så vis är det många pensionärer som upplever golf som en bra fritidssyssla. Att man kommer ut i luften, tänker strategiskt, utmanar kroppen och hela tiden får social interaktion, är ytterligare fördelar och argument.

Träning är långt ifrån allt som finns att hålla sig informerad om som pensionär. Det finns åtskilliga rabatter och politiska beslut som påverkar tillvaron. Via denna sida kan den som är pensionär hitta information.

Träning för junior samt pensionär