Alla gifta par vet hur mycket jobb det är med all bröllopsplanering när man ska gifta sig. En av de första sakerna man måste göra är att hitta en festlokal. En festlokal kan till exempel vara en restaurang, en hembygdsgård, en föreningslokal, ett slott eller varför inte på en båt? Ska man ha bröllopsfesten på ett slott krävs det ofta extra mycket bröllopsplanering. Många slott hyr ut sina lokaler men man får själv fixa bord, stolar, tallrikar, glas, servetter, kaffekoppar och allt annat som behövs för en lyckad bröllopsmiddag och fest. Det finns speciella företag som hyr ut möbler och porslin till olika event och bröllop.

Bröllopsplanering när man har ont om tid

Att göra en bröllopsplanering tar alltid ganska mycket tid. Om man jobbar och är mitt uppe i karriären så kan det vara svårt att hitta den tid som behövs för att kunna bröllopsplanera. Då gäller det att vara väl organiserad och använda helger och kvällar till sin bröllopsplanering. Om man gör lite planering åt gången så behöver man inte stressa och göra all bröllopsplanering de sista månaderna innan bröllopet. Det kan vara bra att göra listor och hålla reda på vad som är gjort och vad man har kvar att göra.

Bröllopsplanering vid små bröllop

Många kanske tror att det går fortare att planera ett litet bröllop men det är inte alltid det är så. Det kan till exempel vara svårt att hitta en festlokal som accepterar en bröllopsfest för bara tjugo eller trettio personer. En del bröllopslokaler kräver att man betalar för minst åttio personer och det kan bli ganska dyrt om man bara är tjugo personer. Då gäller det att bröllopsplaneringen görs kontinuerligt och att man börjar i god tid så man hittar en festlokal eller restaurang för mindre sällskap.

Bröllopsplanering vid stora bröllop

Att ha ett stort bröllop med många gäster är många brudpars dröm. En bröllopsfest är ofta ett unikt tillfälle att samla nära och kära. Bröllopsplaneringen när man har ett stort bröllop är A och O. Man måste ha koll på alla detaljer och se till att man hinner göra färdigt bröllopsplaneringen i tid innan bröllopet äger rum. Ibland glömmer man bort praktiska detaljer om vem ska hämta brudbuketten och vem som tar med ringarna till kyrkan. Har man då en noggrant gjord bröllopsplanering så är det mindre risk för att man glömmer bort alla detaljer.

Bröllopsplanering i tid