1980 talet kom en hel del nytt på modescener runt om i världen. Europa var helt klart en kontinent inom design vilket visade sig bland annat genom de många klädföretag som gjorde sina första kollektioner i området. I Spanien kom Desigual som ett nytt och modernt varumärke. Grundaren av företaget, Thomas Meyer, var på Ibiza när han startade bolaget som ännu har sitt huvudkontor i Barcelona. Företaget har gjort en imponerande snabb resa och finns representerade i flera nationer.

Här finns produkter från Desigual till bra priser! Kollektionerna är vida och sträcker sig in på flera områden vad gäller design och trender. Varje år kommer stora kollektioner ut i butikerna. Alla med en röd tråd som ramar in helheten. Någonting som ända sedan starten varit ett signum för Desigual är att de jobbar med lappteknik och färger. Många gånger går de långt utanför varje gräns och hittar där sina kunder.

Unikt språk

Hos företaget finns ett ovanligt och unikt sätt att jobba med formspråk och uttryck i sina varor. Varje säsong tar de fram en ny kollektion som ofta omfattar över 1000 olika produkter. Bakom varje kollektion finns ett designteam som omfattar 25 personer. Alla med sina respektive uttryck. I det tidiga arbetet enas man om ett koncept som skall löpa genom alla produkter som tas fram. Dessa koncept kan många gånger vara abstrakta och lämna det mesta till designer att utforska. Några av de inriktningar man tidigare haft är: Vardagslivet, lyxkänslor, bättre och bättre, samt du och jag. De har även sedan 2011 ett avtal med Cirque du Soleil om en kollektion som finns i såväl Desiguals butiker som i anslutning till cirkusen.

Företaget har under sin tid varit djärva i sin framtoning. Bland annat har man haft en rad marknadsföringskampanjer som dragit till sig en hel del uppmärksamhet. Inte minst deras kampanjer där kunder kunde komma in i underkläder för att sedan få klä sig helt i senaste plaggen. Detta gjordes första gången i Spanien och Portugal. Därefter har man stått bakom ett antal sådana kampanjer även i andra länder. De som uppskattar den nya och bohemiska stilen som finns hos Desigual har en hel del att upptäcka! De större kollektioner och specifika satsningar företaget lanserar, innebär att man ständigt kan hitta någonting nytt att testa! De finns även i butiker runt omkring på de flesta kontinenter.

Desigual