För bara några år sedan använde de flesta besökare på svenska webbsidor sin dator för att surfa in på sajten. Sedan dessa har dock den mobila revolutionen inträffat och allt fler svenskar surfar nu uteslutande i mobilen. Därför är det också fullt logiskt att abonnemang med billig surf är på framfart och vinner mark från mobilabonnemang med mindre eller dyrare mobildata.

En stor del av världens befolkning går mot att vara uteslutande mobilsurfare

Undersökningar visar att närmare en fjärdedel av världens befolkning kan vara på väg att överge andra enheter för att uteslutande surfa i mobilen. Redan år 2025 spås så vara fallet och detta skulle i sådana fall betyda att 3,7 miljarder människor runt om i världen är renodlade mobilsurfare. Blott 1,3 miljarder personer spås då använda såväl sin smartphone som en dator för att få åtkomst till internet.

Idag beräknas omkring 2 miljarder människor för närvarande ansluta till internet via endast sin mobiltelefon. Detta motsvarar ungefär 51 procent av den globala basen av mobilanvändare, vilken i dagsläget uppgår till 3,9 miljarder användare. Så den mobila revolutionen har bara börjat och förutspås alltså accelerera kraftigt även under de kommande åren. I och med detta uppstår såklart även en stor efterfrågan på billig surf.

Flera svenska operatörer har abonnemang med billig surf

Varför surfar vi mer på nätet idag än tidigare? Svaret är att vissa personer gillar helt enkelt att surfa på nätet lite mer än andra. Vissa gör detta för att slå ihjäl lite dötid medan andra användare främst surfar för att de har ett specifikt behov att tillfredsställa. Det har också visat sig att Apple-användare överlag surfar mer på webben än vad Android-användare gör, åtminstone globalt sett. Exakt vad detta beror på vet vi dock inte i dagsläget.

Vad vi dock vet är att det finns flera svenska mobiloperatörer som tillhandahåller abonnemang med billig surf. Därför har du ett stort urval av operatörer att välja bland när du vill teckna ett sådant mobilabonnemang. Du kan till exempel välja att spana in de abonnemang som erbjuds av följande aktörer:

  • Hallon
  • Tre
  • Comviq
  • Chilimobil
  • Tele2
  • Telenor
  • Karma Mobil
  • Fibio
  • Telia
Därför är abonnemang med billig surf på framfart