Det finns många anledningar till att man kan behöva bilbärgning i Stockholm. Kanske har man fått slut på bensin, kört ned i diket, punktering eller problem med nyckeln. När olyckan väl är framme, så är det ett bärgningsbolag som kommer för att hjälpa till. Ibland kan det vara akut, då bilen har stannat på en vältrafikerad väg med höga hastigheter – säg E4:an strax utanför Stockholm, som exempel.

Beroende på vilket fordon du kör, så kan bärgningsbolaget skicka olika typer av bilar. Bland annat finns följande typer:

Flakbärgare

En flakbärgare används för bilbärgning, traktorer, motorcyklar och andra typer av fordon. En fördel den har gentemot andra varianter är att den är smidig i trånga omgivningar. Sker ett bilstopp i, säg centrala Stockholm eller Visby till exempel, så kan det vara en flakbärgare som bolaget skickar för att hämta upp bilen med.

Vägservicebil

Många gånger skickar bolaget en vägservicebil – när det inte är en bilbärgning som är målet. Om man tror att bilen snabbt kan repareras, så är det här ofta att föredra. I vissa fall kan det till och med gå snabbare att göra en snabbreperation av bilen, istället för att lasta upp den på en bärgningsbil. Det här kan vara särskilt aktuellt vid högtrafikerade vägar, till exempel på E4:an utanför Stockholm i rusningstid. Vägservicebilar är alltså utrustade med grundläggande verktyg, som kan hjälpa strandade bilister att köra iväg snabbt. Även reservdelar finns till salu. Det här kan innebära att bilisten slipper hyra en bil, sova på hotell och åka för att hämta upp bilen vid ett senare tillfälle.

Garagebärgare

Bilbärgning behöver ibland även ske i garage. Ponera att det är ett underjordiskt garage i Stockholm eller Göteborg – dessa har ofta lågt i tak, och en ordinarie bärgningsbil kan knappast utföra jobbet här. Bolaget kan då skicka en garagebärare, som är anpassad för en låg takhöjd och för trånga omgivningar.

Tungbärgare

Tungbärgare skickas inte för vanlig bilbärgning – istället är det främst stora lastbilar, bussar och andra tyngre fordon som tungbärare skickas för att bärga. Tack vare motvikter i fronten kan en mycket stark dragkraft genereras. Vid riktigt tunga drag är det en sådan här bil som används. Här finns de flesta tjänster som avser bilbärgning i Stockholm.

Olika typer av bärgningsbilar