Det kan kännas som en överväldigande uppgift att välja ett cykelställ med tanke på det breda utbudet av alternativ som finns att tillgå. Denna guide är avsedd för att hjälpa dig som är nybörjare på området att göra ett bra val utifrån ditt specifika behov.

5 steg till att välja rätt cykelställ för ditt unika behov

När du ska välja ett cykelställ att införskaffa bör du gå igenom följande steg:

  1. Börja med att identifiera ditt behov. Först och främst bör du fundera över var du ska förvara cykeln och hur många cyklar som ska förvaras i stället. Utifrån denna information kan du sedan välja mellan ställ för cyklar med ramlås, klassiska cykelställ, cykelpollare och ställ för gjutning.
  2. Förstå de olika typerna av ställ. Som vi redan har nämnt finns det många olika varianter som har sina unika för- och nackdelar. Cykelställ.se har ett brett sortiment av cykelställ till försäljning och inriktar sig mot BRF och kommunal verksamhet. Du kan till exempel välja mellan cykelpollare, ställ för gjutning, klassiska ställ för cyklar eller en variant med ramlås.
  3. Välj material och tänk på hållbarheten. Nästa steg är att fundera kring materialval och hållbarhet. Till exempel är stål robust men kan rosta, såvida det inte rör sig om rostfritt stål. Aluminium är lättare och rostbeständigt men kanske inte fullt lika hållbart. Dessutom bör du fundera på var stället ska placeras. Ska det vara utomhus bör du leta efter ett som är tillverkat för att kunna tåla olika väderförhållanden.
  4. Tänk på säkerheten. Innan du planerar att förvara en eller flera cyklar i ett ställ bör du tänka lite grann på säkerheten. Överväg olika säkerhetsfunktioner såsom låsmekanismer m.m. Som vi redan har varit inne på kan ett ställ med ramlås ofta vara ett bra val.
  5. Se till pris och budget. Sist men inte minst bör du vara medveten om att dessa produkter varierar i pris. Priset varierar utifrån material, design och varumärke. Sätt därför en budget och jämför olika alternativ inom det aktuella tidsspannet.

Avslutande tankar

Att välja rätt ställ förvaring av cykeln är viktigt för att hålla din cykel säker. Dessutom gör stället det enkelt för dig att regelbundet använda din cykel. Därför bör du noggrant överväga dina behov, de olika varianter som finns att välja mellan och fatta ett välgrundat val som passar dig.

Så väljer du rätt cykelställ för ditt behov