Smörgåstårtan går igenom en renässans och det har på nytt blivit trendigt att äta smörgåstårta i Bromma. Smörgåstårtan passar många olika tillfällen och man kan variera den på många olika sätt. Man kan fylla den med olika ingredienser och dekorera den på olika sätt. Den görs i olika storlekar, små runda eller stora fyrkantiga. I Bromma kan man beställa smörgåstårta på många olika bagerier. Helst ska man beställa den senast en dag i förväg för att vara säker på att bageriet har tid att göra den. Många bagerier i Bromma levererar smörgåstårtan till din dörr.

Hur ser en smörgåstårtaut?

En smörgåstårta kan beskrivas som en öppen smörgås i flera olika etage, ungefär som en tårta. Det vanligaste är att man använder flera lager vitt matbröd som garneras med många olika ingredienser. På 1980-talet så blandade man ingredienserna hej vilt och använde ofta räkor, köttbullar, lax, ägg, gurka och tomat tillsammans med halva vindruvor. Ofta brer man smör på brödet och varvar med majonnäs eller gräddfil så att smörgåstårtan inte ska bli torr. När man äter smörgåstårta i Bromma brukar man dricka cider, vitt vin eller öl men det går också bra med vatten.

Hur beställer man smörgåstårta i Bromma?

Många bagerier i Bromma erbjuder försäljning och beställning online, man brukar till och med kunna betala online och sedan få den hemkörd. Du kan också gå till bageriets fysiska butik och prata direkt med personalen om vilken typ av smörgåstårta du vill ha. Om någon är allergisk mot till exempel ägg så måste du säga till och be dem göra en smörgåstårta utan ägg. På bageriet har de ofta pärmar med foton av den typ av smörgåstårtor som de gör, då kan du se exakt hur smörgåstårtorna ser ut innan du väljer.

Här finns en av de bäst ansedda när det vankas smörgåstårtor i Bromma.

När kan man äta smörgåstårta i Bromma?

Smörgåstårtan är en fantastisk produkt som man kan äta vid många olika tillfällen. Redan på 1930-talet så bjöd man ofta på smörgåstårta på cocktail partyn. Senare blev smörgåstårta förknippad med studentskivor och möhippor. Smörgåstårtan är festlig utan att kännas för formell. Den kräver inga speciella tillbehör och praktisk att äta när man är många som ska äta tillsammans. En smörgåstårta bör alltid stå några timmar innan den serveras, då blir den saftigare och godare. Idag så blandar man inte lika mycket ingredienser som för ett antal år sedan, man använder oftast ett fåtal ingredienser som alltid är färska.

Smörgåstårtan – en svensk klassiker