Polyuretan, silikon och gummi är tre material som du kan tillverka det mesta med. Uw-elast.se är ledande inom formgjutna produkter gjorda av polyuretan. Polyuretan är ett oerhört flexibelt material som du kan tillverka det mesta med. Även silikon och gummi är material som det går att göra en mängd produkter och detaljer med.

Uw-elast.se är specialiserade på polyuretan men sysslar även med tillverkning med materialen silikon och gummi. Polyuretan är ett plastmaterial som kan användas till många olika saker. Det kan göras både hårt och mjuk och går att använda till en mängd olika produkter. Uw-elast.se gör både produkter som är formgjutna eller sprutade och de flesta produkter tillverkas genom ett noggrant hantverk. Uw-elast.se är ledande inom produkter som är formgjutna i polyuretan. Eftersom polyuretan går att variera så kan det mesta tillverkas i detta material. Deras produktionsmetoder för produkter tillverkade av polyuretan är redan nämnda formgjutning eller sprutning men de kan även göra produkter genom formsprutning eller ribbon-flow. Ribbon-flow är en produktionsteknik som är ett snabbt och rationellt sätt att tillverka polyuretanprodukter. Det görs genom vals-beläggning för valsar i större dimensioner. Det bästa är om uw-elast.se är med redan i ett planeringsstadium av en produkt för att nå bästa resultat. De är erfarna på att ta fram produkter i polyuretan och kan vara med från idé till färdig produkt med kundens behov i fokus. De har kunder inom de flesta branscher till exempel inom stål- och pappersindustrin.

Både silikon och gummi används på uw-elast.se

Silikon kan vara både fast eller flytande och det är ett mycket elastiskt material som går att använda till många olika saker. Uw-elast.se gör många olika typer av silikonprodukter som framförallt tillverkas i silikongummi. Gummi är ett väldigt mångsidigt material som kan användas till många olika saker. Gummi är precis som silikon elastiskt men det är även ett mycket slitstarkt material. Gotlands gummifabrik är ett dotterbolag till uw-elast.se och kan leverera gummidetaljer som passar just dina behov. Du kan få dina produkter tillverkade i ett material som passar för vad som krävs i fråga om elasticitet och slitstyrka.

Uw-elast inom polyuretan, gummi och silikon