Var finns cateringföretagen i Stockholm?

Funderar du på att anlita catering till en fest, en högtid eller annan sammankomst? Om du bor i en stor stad som Stockholm, har du ganska många aktörer att välja mellan. Vi har tittat på en karttjänst för att se var cateringföretagen egentligen finns i staden. Märk väl att karttjänsten ingalunda behöver vara komplett, och att den verkliga bilden därmed troligtvis skiljer sig åt en del.

Västra Stockholm

Väster om innerstadens tullar finns flertalet cateringföretag. I karttjänsten är det enbart en fyra, fem stycken som står utmärkta, men troligtvis är de många fler i verkligheten. Till exempel är Kista ett område med många företag och där den som sysslar med catering har många jobb. Trots det dyker få aktörer upp här, i karttjänsten vi använder oss av.

Kanske har man, som cateringföretag, inte lika stort behov av att synas på dylika plattformar. Åtminstone inte när man jämför med en vanlig restaurang. När man ska besöka en vanlig restaurang, är kanske chansen större att man gör en sökning på en karttjänst och bestämmer sig för att gå dit eller inte. Den som sysslar med catering får säkerligen inte samma grad av spontanbeställningar, helt enkelt. Även om det nog är mycket bra att synas på diverse plattformar, så kan det nog också vara så att en stor del av kunderna fås på referens, genom det goda ryktet.

Centrala Stockholm

Det är här det finns flest cateringföretag enligt karttjänsten vi tittar på. Allra tätast tycks Kungsholmen vara, som har många aktörer på en ganska liten yta. I city och på Norrmalm finns det många fler, men det är också fördelat på en större yta. Möjligen kan det också vara så att karttjänsten inte visar alla, när det blir för många, helt enkelt. På Södermalm finns flertalet restauranger som även sysslar med catering, och ett antal rena cateringfirmor.

Södra Stockholm

Strax söder om innerstaden finns ett flertal cateringföretag som till exempel Cicada men de tycks inte vara lika många i som i de nordvästra delarna av huvudstaden. Det finns ett antal olika aktörer i Nacka, men också nere i Enskede och Älvsjö. Även i Huddinge, Skärholmen och Farsta finns ett många cateringföretag.

 

Var finns cateringföretagen i Stockholm?