Att dammsuga kan vara såväl tidsödande som frustrerande – det är högljutt och ofta även en kostsam historia då du ofta tvingas byta ut din gamla dammsugare i tid och otid. Dessa hushållsmaskiner är dessutom tunga och otympliga, luktar illa och får dig att funder över hur ren din matta egentligen blev av den dammsugning som du just har utfört. Att installera en centraldammsugare är lösningen på alla dessa problem, så varför har inte fler bostadsägare låtit göra detta? Många känner faktiskt inte ens till att denna typ av dammsugare är ett gångbart alternativ. Det finns dessutom många missuppfattning kring hur de egentligen fungerar. De stora tillverkarna av dammsugare tjänar mer pengar på att sälja vanliga dammsugare oftare än att sälja en centraldammsugare mer sällan. Därför marknadsför de inte denna produktkategori särskilt aggressivt.

En av de vanligaste missuppfattningarna om centraldammsugare är att det krävs en stor ombyggnation i bostaden för att systemet ska kunna komma på plats, och att du bland annat behöver riva ner väggar. Detta är dock inte sant. Det enda hål som krävs kommer att täckas för när det inte används, och rören går ofta genom en vind eller källare, eller rent av under själva byggnaden.

Några av centraldammsugarens fördelar

En stor fördel med centraldammsugare jämfört med vanliga portabla dammsugare är det minskade oljudet. Många är väl bekanta med det oljud som dammsugare orsakar. Det är stört omöjligt att prata i telefon, se på tv eller sova medan en person dammsuger i din närhet.

Med en centraldammsugare kommer du istället att förvånas över hur pass tyst dammsugaren är. Det främsta oljudet kommer från motorn, vilken är belägen i garaget eller i källaren. Så det enda som låter är den luft som färdas genom dammsugaren till själva centralen.

En annan fördel är att centraldammsugare är väldigt enkla att använda. Du behöver inte längre släpa omkring på en tung maskin, och det kommer vara så mycket enklare att nå de utrymmen som i vanliga fall har varit utom räckhåll för dammsugaren. Det finns helt enkelt inget system för dammsugning som gör det enklare att städa effektivt än en centraldammsugare!

Därför behöver du en centraldammsugare