Lär dig mer om klasströjor via vanliga frågor och svar kring denna produkt.

Vad är egentligen klasströjor?

Om tröjor beställs till en hel skolklass, och med ett unikt tryck, brukar detta kallas för klasströjor. De kan alltså beställas från vilket textiltryckeri som helst men det finns även företag som enbart specialiserat sig på denna produkt.

Vilka modeller går att köpa?

Generellt är dessa tröjor någon av följande två modeller:

    • Hoodie
    • Collegetröja

Vad kostar de?

Det finns ett par faktorer som avgör priset. För det första val av modell då hoodie generellt är något dyrare än collegetröja. För det andra om tryck enbart önskas på magen eller även om det även ska vara tryck på ryggen. Dessutom erbjuder många företag ett brösttryck med elevens namn. I detta fall uppstår en ytterligare kostnad för detta.

Ännu en faktor som påverkar priset är antalet klasströjor. Beställs det ett mycket stort antal kan eventuellt återförsäljaren ge ett bättre pris per styck.

Kan föreningar också beställa?

Ja, det är inte enbart skolklasser som får beställa klasströjor. Det kan exempelvis vara en förening som vill att alla medlemmar ska få en egen tröja. Processen att beställa är lika och det enda som skiljer är att föreningen väljer annan text eller annat motiv.

Finns det returrätt?

Nej, det är inte returrätt på specialdesignade produkter. Detta oavsett om det är tröjor, smide eller bilder. Det är därför extra viktigt att kontrollera text, val av tröja, storlek osv innan beställningen skickas iväg.

Vad är skillnad mot klassisk tröja med tryck?

Det är egentligen ingen skillnad mellan klasströjor och ”tröjor med tryck”. De återförsäljare som har dessa produkter marknadsför dessa däremot just till skolklasser och har ett upplägg som passar för denna kundgrupp. Skolklassen skulle i teorin lika gärna gå till ett lokalt tryckeri och få samma hjälp men priset kan då bli betydligt högre eftersom de inte är inriktade enbart mot denna produkt.

Går det att få hjälp med designen?

Vissa tryckerier erbjuder gratis designhjälp medan andra vill ha en viss ersättning för detta. Det bör alltså kontrolleras i förväg så att inte klassen får en betydligt högre kostnad än väntat. Ofta har de en tight budget som inte ger möjlighet till att köpa in några extratjänster.

Frågor och svar om klasströjor