Från 1949 har Gant varit ett klädesmärke att räkna med.  Den amerikanske grundaren, Bernard Gant ville erbjuda sina unga kunder skjortor av högsta kvalité i en ledig och amerikans design. Trots att varumärket Gant inte längre är i amerikansk ägo, utan är en del av ett schweiziskt företag, är den amerikanska öskuststilen påtaglig bland utbudet av kläder och skor.

Över 600 Gantbutiker

Det gemensamma bland utbudet av Gant skor är dess rena linjer och klassiska design. För den stilmedvetne som söker skor som håller genom ombytliga trender och den osäkra modekonjunkturen är Gant ett självklart val. Oavsett om det gäller sneakers eller chelsea boots så är det tidlös elegans som står i fokus och det är en av anledningarna till varför valet av skor blir så självklart för både unga och äldre. Att Gant blivit något av ett livsstilsmärke som tilltalar människor världen över är tydligt. Idag finns Gant i över 60 länder och har drygt 600 butiker

Skor för alla

Från början låg Gants fokus på ett utpräglat herrmode. Idag är damskor en viktig del av utbudet. Preppy-stilen är inte könsbunden, tvärtom är den ett tryggt val bland stilmedvetna män och kvinnor som söker ett gångbart uttryck på mötet likväl som på stranden. Kängor, sneakers, seglarskor eller promenadskor? Stövlar, högklackat eller ballerinaskor? Enkla sommarskor eller robusta vinterkängor? Skinn, mocka, eller tyg? Det finns en hundratals skor i god kvalité att välja mellan och till priser som gör det möjligt att investera i klassisk design.

Handla på nätet

För den som inte har tillgång till en Gantbutik i sin närhet eller för den som hellre handlar i mån av tid, så finns möjligheten att köpa skorna över nätet. Fördelen är kanske främst att man i lugn och ro kan jämföra modeller och priser och genom att välja en e-butik med fri frakt och fri retur har man alla möjligheter att prova skon innan beslut tas.

Gant – en klassiker