Säkerhetsdörrar har blivit populära bland både lägenhets- och villaägare och det är en god investering för ett säkrare hem. Dörrarna är gjorda för att bättre kunna stå emot inbrott men ger också ett bättre skydd vid brand och har en förmåga att agera ljuddämpande för den som bor i lägenhet.

Innan man köper säkerhetsdörr finns dock flera saker att tänka på för att valet och resultatet ska bli så bra som möjligt. Vad det är kan du läsa mer om nedan.

Kontrollera certifiering av säkerhetsdörr

En av dom viktigaste detaljerna att kolla efter för den som planerar att byta ut sin nuvarande ytterdörr till en säkerhetsdörr är att kontrollera så att den är certifierad. Det finns flera olika säkerhetsklasser och det kan vara klokt att läsa på lite innan. Alternativet är att fråga hos försäljaren vilka klasser som finns och vad dessa innebär.

Viktiga egenskaper hos säkerhetsdörrar

En säkerhetsdörr har många egenskaper som skiljer sig från en ”vanlig” dörr men också mellan olika modeller. Först och främst gäller det den ovan nämna säkerhetsklassen som skyddar mot inbrott men många av dom säkerhetsdörrar som finns på marknaden idag ger även andra skydd.

Främst är detta egenskaper som är viktiga för den som bor i lägenhet. Här är det särskilt viktigt att man väljer en brandsäker dörr för ökad brandsäkerhet – något som inte spelar lika stor roll i en villa. En annan egenskap att kolla extra på är hur bra dörren klarar av att stänga ute ljud, även detta främst om man bor i lägenhet. Grannar som springer upp och ned i trapporna under dygnets alla timmar kan vara minst sagt störande och genom att välja en säkerhetsdörr med bra ljudisolering kan man alltså bli av med det problemet så gott som helst och hållet.

Hur ser en säkerhetsdörr ut?

Säkerhetsdörrarna har utvecklats mycket dom senaste åren, inte bara när det gäller säkerhetsklassning, lås och andra säkerhetsegenskaper. Idag finns många modeller som är riktigt snygga och det finns dessutom många olika färger att välja bland.

När man väljer ytterdörr bör man tänka på att den ska matcha huset eller trappuppgången där den ska monteras. En dörr kan visserligen bli snygg om den är en utstickande detalj men det är åtminstone värt att kolla på några olika intressanta modeller och utseenden innan det slutgiltiga valet görs.

Innan du köper säkerhetsdörr