Leksaker kan bli en stor utgift för en familj eller närstående, så det finns mycket att vinna på att planera sina inköp och att fundera ut vilka leksaker som är värda att investera i. Men det finns också knep för att hitta de bästa leksakerna till lägre priser än normalt, och mycket handlar om att leta på rätt platser vid rätt tillfällen. Så låt pengarna räcka längre genom att köpa billiga leksaker, och få mer lekglädje för pengarna.

Passa på att köpa leksaker på kampanj

Ett klassiskt tillfälle att hitta billiga leksaker är att hålla koll på kampanjer och reor hos butikerna, och på så sätt kunna köpa samma varor till ett rabatterat pris. Kampanjerna kan se olika ut, en del pågår ända tills produkten har sålt slut och andra bara under en kortare tid. Genom att lägga in bevakningar på specifika leksaker som barnen önskar sig kan man hålla sig uppdaterad ifall de kommer ut på kampanj, och på så sätt behöver man inte oroa sig för att missa en bra deal. Detta är i regel ett bra sätt för familjer att spara både tid och pengar.

Tre tips för att hitta bra, billiga leksaker

  • Ofta är det utförsäljning på säsongens varor innan nästa säsong drar igång. Det kan röra sig om sommarleksaker som vattenpistoler, plask-pool och liknande, liksom prylar för vinteraktivitet såsom pulka eller snowracer. Den som har möjlighet att förvara dessa prylar tills nästa säsong kan verkligen spara in genom att handla i god tid.
  • De leksaker som ger bäst valuta för pengarna är de som blir använda, så även om priset är lockande är det klokt att fråga sig om barnet verkligen kommer tycka om leksaken, eller om det är bättre att vänta in nästa kampanj.
  • Ytterligare ett tips är att prata med barnfamiljer i närheten. Många leksaker hinner inte slitas ut innan barnen växer ifrån dem, och kanske finns det ett “leksaksbibliotek” på orten där man bor. Annars är köp-och-sälj-sajter ett tips för att hitta bra leksaker för en mindre kostnad.
Spara pengar med nya, billiga leksaker