I dag utgår många från nätet när de vill ha lite spänning i vardagen, men kanske har hästar, lotto och andra mer traditionella spel en annan dimension av spänningen. Här följer några aktiviteter som kan krydda till vardagen.

Hästkapplöpning

Denna typ av hästsport omfattar både travsport och galoppsport. I Sverige finns ett antal trav-och galoppbanor som kan besökas. Här kan man äta, satsa på hästar och umgås. Två exempel på det är Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö. Samla ihop ett gäng och ge er ut till någon av hästkapplöpningsbanorna. Det anordnas 100-tals tävlingar runt om i landet varje år. Inte säkert att man vinner men det ger lite spänning iallafall.

Lotto med vännerna

Vad kan väl vara trevligare än det traditionella spelet Lotto. I Lotto gäller att pricka in sju nummer av 35. Om du är ensam att göra det är du garanterad minst en miljon i vinst. Förutom de sju vinstnumren dras fyra tilläggsnummer. Kanske kan ni starta en lotto-grupp där ni satser på olika rader? Lotto kan spelas som ett systemspel med strategier för att öka chansen att vinna och för många har det blivit en hobby. Att samlas när dragningen på lotto sker kan även det vara ett trevligt inslag i vardagen och ge lite gemenskap.

Besök bingohallen

Ett lite underskattat sätt att umgås på är bingo. Det påminner till viss del om att spela Lotto. I nästan alla större städer i Sverige finns det åtminstone en bingohall. Ofta är det en idrottsförening som står bakom och allt ekonomiskt överskott går till dem, vilket kan kännas bra att veta om. Det kan skilja sig lite mellan olika bingohallar hur reglerna ser ut och hur själva spelet går till.

De flesta som går på lokal och spelar bingo på det här sättet gör det oftast inte för pengarnas skull, utan för att det är kul att spela och det är ett bra tillfälle att träffa vänner och lära känna nya personer. På de flesta spelhallarna erbjuds fika och mellan spelen kan man passa på att prata med de andra spelarna.

Gemenskap, nöje och spänning