Att måla, dreja, pärla eller rita, det är frågan. Behovet av att få uttrycka sig genom händerna är påtagligt för många och det säljs idag konstnärsmaterial för en uppsjö olika sysselsättningar. Kreativiteten är det genomgående som behövs för att gå från vision till alster, men valet av redskap har en viss inverkan på vad som formas. Den som någon gång målat med dåliga färger vet precis hur det känns när färgen inte vill blanda sig, klumpar ihop sig i penseln och fäster sämre än vanligt. Detsamma gäller för den vars tavlor är fyllda av hår som lossnat från penseln som kändes som ett fynd vid köpet. Även om man kan ha otur med sina konstnärsmaterial är det inte allt som behöver kosta en förmögenhet. Det finns en hel del bra konstnärsmaterial som inte kostar så mycket. Konsten är att hitta bra produkter till ett rimligt pris.

Handla penslar via nätet

Oavsett vilken teknik man använder sig av när man målar är färg och penslar avgörande för hur bra tavlan skall bli. Naturligtvis kan man inte ersätta teknik och handlag med bra färg, men man kan raskt förstöra en bra teknik med detsamma. Att välja konstnärsutrustning som förhöjer är därför viktigt. Även om man vill ha ”det bästa” i sin kreativa aktivitet, är det inte tvunget att begränsa sig till mårdhår och andra exklusiva material. Det finns nu syntetpenslar som fungerar utmärkt till både gouach och olja, akvarell och lackfärger. Vidare behöver man tänka på att man skall få fram sitt uttryck. I vissa fall kan en billig och rent ut sagt dålig pensel, vara den bästa tänkbara i stunden. Allt beror på hur och vad man önskar få ut.

I Sverige finns en hel del bra konstnärsmaterial som täcker alla de områden som överhuvudtaget kan vara av intresse. Via nätet kan man hitta alla tänkbara färger och övriga attiraljer. Fördelarna med att handla på detta vis är att man ofta kan köpa allting på samma ställe och inte behöver gå från en butik till nästa för att hitta det man sökt.

Välj rätt konstnärsmaterial